Museumbezoek

You are here: Museumbezoek > 26 januari 2019

26 januari 2019

 LET OP: DIT BEZOEK IS OP ZATERDAG, NIET OP ZONDAG

 

Kathedraal Museum Nieuwe BAVO

 Op zaterdag 26 januari 2019 gaan we een bezoek brengen aan het Kathedraal Museum Nieuwe Bavo te Haarlem. U las het al in de Nivonette.
De collectie van dit museum omvat kunsthistorisch belangrijke objecten, die tijdens de kerkdiensten gebruikt worden, maar ook rijk geborduurde liturgische gewaden, schilderijen, beeldhouwwerken en alle kunstuitingen die aan het gebouw zijn toegevoegd. De geschiedenis van het gebouw komt ook uitvoerig tot zijn recht. Kortom: zeer de moeite waard voor wie geïnteresseerd is in niet-alledaagse kunstwerken.
We hebben een rondleiding door al dit moois kunnen regelen door een ervaren kerkgids. We ontmoeten elkaar om 11.30 bij het Wachtlokaal aan het Stationsplein voor een kopje koffie om vandaar gezamenlijk naar de kerk te vertrekken. We arriveren bij de kerk rond 12.45 uur.
U kunt parkeren in de stad, maar dat is vrij duur. Gratis parkeren is in Haarlem helaas niet meer mogelijk.

Extra!!! Bovendien is er dan in de kerk een tentoonstelling te zien van zo’n 40 kerstgroepen, afkomstig van diverse continenten met bijzondere exemplaren bestaande uit o.a. houtsnijwerk, kristal, zilver en glas. Deze groepen laten unieke verbeeldingen van het kerstverhaal zien en zijn afkomstig uit de verzameling van de in 2017 overleden dr. B.A.M. Peters.

De rondleiding kost €6,00 per persoon. (Dit is inclusief de entreeprijs)

Na afloop staat er een drankje naar keuze gereed bij Jan Dekker en Annemarie.

 

 

Extra informatie

Geen.

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben