Museumbezoek

You are here: Museumbezoek > 24 februari 2019

24 februari 2019

Museumbezoek Huis van Hilde te Castricum

 

Op zondag 24 februari a.s. blijven we fijn in de buurt met een bezoek aan het Huis van Hilde, het archeologisch centrum van onze provincie. Hier zijn interessante tentoonstellingen te zien over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland. Je kunt er ontdekken hoe mensen vroeger leefden en hoe een archeoloog een heel mensenleven kan reconstrueren met wat er uit de grond komt. Omdat de archeologische collectie van de provincie nooit eerder tentoongesteld is, vertellen de vondsten een volstrekt nieuw en bijna onbekend verhaal over het ontstaan van het delta- en kustlandschap van wat nu de noordelijke Randstad is en de deltametropool van Amsterdam.

Naast de permanente opstelling is er tot eind maart een tentoonstelling over de Slag bij Castricum in 1799; daarnaast worden er regelmatig topvondsten uit de aanleg van de Westfrisiaweg (tussen Alkmaar en Enkhuizen) getoond. Zo zijn er nog veel meer interessante zaken te zien en te doen. Er worden ook regelmatig lezingen, theatervoorstellingen en kinderactiviteiten georganiseerd.

Bij Hilde’s Heerlijkheid zijn allerlei smakelijke zoete en hartige happen verkrijgbaar.

En … er is een uitgebreide museumwinkel!

 

We komen hier rond 11.30 bij elkaar voor een heerlijk kopje koffie.

Bij voldoende deelname, vanaf 10 personen, is er een rondleiding met gids. Als we dat aantal niet halen, kunnen we op eigen gelegenheid al het moois bekijken wat hier te zien is.

 

De rondleiding start om 12.30. De kosten bedragen zoals altijd € 6,-- per persoon voor Nivonleden met een museumjaarkaart; niet-leden betalen € 10,-- per persoon.

 

Opgeven vóór 21 februari bij Elvera.

 

 

 

 

Extra informatie

Geen.

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben